Usein kysyttyä

Tälle sivulle kootaan yleisimmät kysymykset Touhulentis-tapahtuman järjestämäiseen tai osallistumiseen liittyen. Jos sinulle on jotain kysyttävää, niin lähesty oman alueesi aluepäällikköä, Touhulentiksen vastaavaa tai täytä lomake täällä. Samalla sivulta löydät myös aluepäälliköiden yhteystiedot.

Mikä on Touhulentis?

Touhulentis-tapahtumat on suunniteltu helpottamaan lentopallon aloittamista, joten ne ovat monelle harrastajille ensimmäinen askel lentopalloilijan polulla. Tapahtuman kohderyhmää ovat alle 8-vuotiaat lapset, joten hauskaa tekemistä riittää eri ikäisille ja tasoisille pelaajille. Kuka tahansa voi osallistua Touhulentis-päivään, niin lentopalloseuroissa jo harrastavat lapset, mutta myös uudet lajista innostuneet perheet. Touhulentis-päivän pelipisteille ei tarvitse ilmoittautua joukkueina, vaan joukkueet rakennetaan paikan päällä. Tarkemmin Touhulentiksen sisällöstä täältä.

Osallistumisen peruminen?

Mikäli joutuu perumaan Touhulentis-tapahtumaan tulemisen, kannattaa siitä ilmoittaa tapahtuman järjestävälle seuralle. Yhteystiedot löytyvät tapahtuman tiedoista.

Perumisen yhteydessä ei palauteta ostetun passien hintaa.

Mitä välineitä osallistuja tarvitsee?

Touhulentistapahtumaan osallistuja ei tarvitse kuin sisäliikuntaan sopivat vaatteet. Suositeltavaa olisi ottaa mukaan vaaleapohjaiset sisätossut tai sisäpelikengät, jos semmoiset löytyy. Paljain jaloin tai jarrusukillakin pärjää. Tapahtumaan kannattaa ottaa myös vesipullo sekä hieman evästä. Paikan päällä yleensä on kahvio. 

Voinko tosiaan tuoda 3-vuotiaan tapahtumaan?

Touhulentis on suunniteltu niin, että se sopii sekä 0-8-vuotiaille. Touhulentis-tapahtumassa pääsee harjoittelemaan motorisia perustaitoja ja lentopallon ensiaskeleita pallon kanssa tehtävissä pelipisteissä. Temppuradalla ja pallollisilla pisteillä on mahdollista tehdä omalle tasolle sopivia tehtäviä ja löytää mielekästä ja kehittävää tehtävää. Pienimmillä lapsilla on suositeltavaa, että vanhempi tai muu huoltaja on auttamassa ja takaamassa, että toiminta on turvallista myös pienimmillä.

Mistä löydän lähimmät Touhulentis-tapahtumat?

Kaikki Touhulentistapahtumat tullaan lisäämään tapahtumakalenteriin. Tapahtumat tullaan jakamaan myös maakuntien mukaan, joten voit myös valita tapahtumakalenterista oman maakuntasi, josta etsit tapahtumaa. Tavoitteena on, että alkuvuodesta järjestetään yksi tapahtuma / kuukausi / alue. (Alue = Lentopalloliiton käyttämät alueet Etelä, Itä, Lounas, Länsi ja Pohjoinen).

Mitä Touhulentis-passi sisältää?

Touhulentis-passi sisältää osallistumisen yhteen tapahtumaan tai ostettaessa koko kauden kattavan passin niin kaikki kauden tapahtumat. Yhden tapahtuman touhupassi maksaa 12€ ja koko kauden voimassa oleva passi 40€. Yhden päivän passin voi ostaa vain yhden kerran.

Touhulentis-passin pääset hankkimaan www.suomisporti.fi. Mikäli on tarve vakuutukselle, sen saa hankittua myös samasta paikasta. 

Koko kauden passin lunastavat saavat myös Kiila-julkaisun.

 

Olemme menossa sukulaisten luokse toiselle puolelle Suomea, voiko lapsi osallistua toisella paikkakunnalla Touhulentis-tapahtumaan?

Kyllä voivat. Kaikki tapahtumat ovat avoimia, kunhan lapsella on voimassa oleva Touhulentis-passi. Ilmoita ihmeessä myös tuttavien lapset mukaan!

Lapsi ei ole osa mitään harjoitus/valmennusryhmää, voimmeko silti osallistua?

Kyllä! Mitään ryhmää ei tarvitse olla ja peliosuuksiin rakennetaan joukkueet paikan päällä. Touhulentis-tapahtuman kautta voi lapsellesi löytyä myös jokin sopiva ryhmä. 

Mitä maksaa osallistuminen Touhulentis-tapahtumaan?

Touhulentis-tapahtumaan osallistuminen vaatii Touhupassin, jonka voi ostaa Suomisportista. Touhupassi on 2008 ja myöhemmin syntyneille lapsille. Touhupasseja on kaksi erilaista, koko kauden kestoinen Touhupassi ja kertapassi.

Koko kauden kestävä passi on tarkoitettu Touhulentis-tapahtumiin osallistuville lapsille sekä erilaisiin lentiskerhoihin ja liikuntakerhoihin osallistuville:
Hinta: 40 eur
Vakuutus: 2 eur

Kertapassi  on tarkoitettu kertaluonteiseen Touhulentistapahtumaan osallistumiseen
Hinta: 12 eur
Vakuutus: 35 eur (7 vrk)

Touhupassista ja pelipasseista

Lisätietoja Lentopalloliiton touhupasseista ja pelipasseista löydät täältä

Olemme aikeissa osallistua lapsen kanssa kahteen Touhulentistapahtumaan. Voimmeko ostaa kaksi päivän kestävää Touhulentispassia?

Yhden tapahtuman kestoisen Touhupassin voi ostaa vain yhden kerran. Sen jälkeen sinun tulee ostaa koko kauden passi.

Lisätietoja Touhupassista ja muista Lentopalloliiton pelipasseista löytyy täältä.

Mikäli kysyttävää touhupassista laita sähköpostia pelipassit(at)lentopalloliitto.fi.

Mikä ero on Touhulentiksellä ja F-ikäisten sarjatoiminnalla?

F-ikäisten sarjatoimintaan lapsi tarvitsee joukkueen, jonka mukana lähtee turnauksiin ja osallistuu seuran tarjoamiin harjoituksiin.

Touhulentiksessä lapsella ei tarvitse olle vakinaista harrastusta tai joukkuetta, vaan hän osallistuu yksilönä. Sekä hän voi osallistua vain yhteen tapahtumaan tai kaikkiin tapahtumiin ympäri Suomea.