Ilmapallolentis

 

Ilmapallolentis soveltuu erityisesti perheen pienimmille pallottelijoille. Ilmapallolentistä voidaan pelata lentopalloverkolla, sulkapalloverkolla tai ilman verkkoa. Tälle pelimuodolle ei haluta määritellä liian tarkkoja sääntöjä. Pääasia on että lapsilla on hauskaa ja normaalia lentopalloa hitaammin lentävän ilmapallon avustuksella lapsi saa onnistumisen elämyksiä harjoitellessaan pallonkäsittelytaitoja.

 

 

Peliohjeet

Ilmapallolentiksen ydinajatus on pitää peliväline ilmassa lyömällä palloa yhdellä tai kahdella kädellä. Pallottelu voi tapahtua yksi, parin tai aikuisen kanssa, tai pienen ryhmän kesken. Ilmapallolentikselle varatussa tilassa voi olla samanaikaisesti useita ilmapalloja ja erilaisia ryhmittelyjä leikkimässä. Ilmapallolentistä voidaan pelata vapaassa avoimessa tilassa, tai pallotella verkon yli.

Kentän koko ja verkon korkeus

Kentän koolla ja verkon korkeudella ei ole väliä. Lentopalloverkon sijaan voidaan avuksi ottaa vaikka sulkapalloverkko, jonka pystyttäminen voi tarjota tilankäytölle paremmin mahdollisuuksia. Peliä voidaan pelata myös ilman verkkoa.

Pistelasku

Pelissä ei lasketa pisteitä eikä suorituksia. Tapahtumaraporttiin merkitään ainoastaan Ilmapallolentikseen osallistuvien pelaajien määrä.

Peliväline

Pyöreät ilmapallot soveltuvat parhaiten pelivälineiksi.